ZADAR - Na sve prigovore koji su ovih dana upućeni na račun organizacije i nerada na zadarskoj rivi na kojoj su građani snimili i medijima poslali bačve s gorivom, predsjednik Jet-ski saveza Hrvatske Davor Hundić, ustvrdio je za Radio Zadar kako fotografije ne prikazuju pravo stanje na terenu.

- Uvijek su ta goriva pod brižnim okom i oni isto tako dobro paze, da ta goriva ne bi došla u dodir, da nema rizika, kazao je Hundić koji izražava i žaljenje što se to desilo. Vrhunac ironije je dio njegove izjave u kojoj je on ustvrdio kako mu je žao da netko koristi ovakav jedan trenutak za svojih deset minuta slave.

- Na zadarskoj rivi stanje je pod kontrolom, Zadrani se ne trebaju brinuti, ovo nije prva trka, organiziramo ih već dvadeset godina, poručio je organizator utrke kojem je Grad Zadar velikodušno ustupio Rivu od 13. do 29. svibnja.

Dva sata ranije Davor Hundić je na poziv novinara koji mu je prenio prigovor i fotografiju građana Zadra ovako govorio:

- Zašto bi netko stavio svoje kante s benzinom da ih netko ukrade, dakle idemo vidjeti o kojim se kantama radi. Ja ne znam o kojim se kantama rad, i o čemu se uopće radi. Sve one kante s gorivom koje imaju naši vozači su uz njihova vozila, uz njihova plovila i boksove, dakle ja ću sad nazvati dolje svoju našu ekipu. Dakle, sve ono što smo mi dobili što moramo ispuniti mi smo ispunili, ne znam što vi mislite i sve dozvole imamo, tvrdio je Hundić. On je pojasnio zadarskoj javnosti kako kod prikolica postoji aparat za gašenje požara.

Uz to kad je natjecanje, vatrogasna su kola tamo od prvog dana i svakih petnaestak metara jedan aparat za gašenje s prahom, istaknuo je organizator natjecanja, koje nije nimalo dobro sjelo Zadranima.