Sve je spremno za četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon koji se održava u nedjelju, 28. svibnja.

Prvenstvo hrvatske u srednje dugoj disciplini najzahtjevnija je disciplina ovog jedinstvenog natjecanja, a uključuje 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja. Prijavljeni su brojni natjecatelji među kojima je i prošlogodišnja natjecateljica prestižnog triatlona IRONMAN World Championship na Havajima, Đurđica Orepić. Ova majka troje djece prvi je maraton otrčala s 47 godina, a od tada pobjeđuje na raznim svjetskim natjecanjima.

Zagovaratelj zdravog života, fitnes trener i svestrani sportaš Mario Valentić ljubitelj je Falkensteiner Punta Skala triatlona na kojem gostuje već četvrti put. I ove će godine sudjelovati u štafeti zajedno s voditeljicom Anom Radišić, a pridružuje im se i juniorska reprezentativka hrvatske u biciklizmu, Josipa Šintić.

„Ponosan sam ambasador Falkensteiner Punta Skala triatlona već četvrtu godinu. Svaki put sam sudjelovao u drukčijim disciplinama, a ove godine to je plivanje. Natjecati se može u raznim kategorijama, ovisno o fizičkoj spremnosti i zbog toga je idealno i za profesionalce i za amatere", kazao je Mario Valentić.

Trčanje zanimljive dionice uz more duge pet ili deset kilometara privlači najviše profesionalnih sportaša, ali i amatera. Među sudionicima je i glumica Ecija Ojdanić koja za sebe kaže da je ovisnica o trčanju, a ove će godine ponovo savladati dionicu dugu deset kilometara.

„Presretna sam što i ove godine sudjelujem u utrci u Falkensteiner resortu. Prošlogodišnja utrka ostala mi je u prekrasnom sjećanju. I organizacija, i sjajni hoteli s vrhunskom uslugom. A nije zanemarivo da je cijela obitelj uživala u odličnom vikendu", izjavila je Ecija Ojdanić.

Supersprint triatlon namjenjen je početnicima, a uključuje 250 metara plivanja, sedam kilometara vožnje bicikla i 1,8 kilometara trčanja. Da ni najmlađi sportaši ne budu zakinuti pobrinut će se Aquatlon s 80 metara plivanja, i 800 metara trčanja.

Kao i svake godine, uz predivne lokacije i odličnu zabavu, Falkensteiner, Decathlon i SAUCONY osigurali su bogate nagrade za najbolje i najizdržljivije natjecatelje.

***

Falkensteiner Michaeler Tourism Group

Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG, skraćeno FMTG AG, jedna je od vodećih turističkih tvrtki privatnog karaktera, prisutna u šest europskih zemalja. Pod svojim krovom objedinjuje područja hotela i rezidencija, s trenutačno 35 hotela s četiri i pet zvjezdica te rezidencija, tvrtku FMTG-Development i turističku savjetodavnu tvrtku Michaeler & Partner.