Građani koji žele ljepši i uredniji Zadar često nam se javljaju sa svojim prijedlozima i kritičkim osvrtima. Jedan naš sugrađaninu i čitetelj portala 057info reagirao je na ružne slike koje viđa po Poluotoku.

- Nedavno sam svjedočio grupi turista kako zaviruje kroz staklena vrata nekadašnje agencije Turisthotela u prizemlju Providurove palače. U tom devastiranom prostoru koji je pretvoren u nekakvo skladište danas vlada neopisiv nered. Posvuda razbacane kante boje, pribor, palete i ostalo smeće ostavljaju doista ružnu sliku.

A Zadar je ipak turistički grad. Stoga predlažem da se staklena vrata tog prostora što prije prekriju jednim atraktivnim posterom s fotografijama Zadra kao što je to bilo do prije godinu-dvije. Isto vrijedi i za prozore te bivše turističke agen-cije. To valjda nije skupo.

Sličnih mjesta koja u gradu ostavljaju ružan dojam ima podosta. Posebno ružno izgledaju iz-lozi koji se nalaze sa obje strane ulazu u zgradu između kafea "La Bodega" i prodavaonice tekstila "Mango" u srcu Kalelarge. Ovi nekada lijepo uređeni izlozi svojim su kino-plakatima i drugim izloženim predmetima privlačili pažnju prolaznika i na neki su način bili ukras tog dijela Kalelarge. Taj naizgled nevažan prostor usred Kalelarge već je dugo vremena prava sramota za Zadar. Grad bi to morao pod hitno riješiti bez obzira kome izlozi pripadaju. Ima jedna narodna poslovica koja kaže: I najveća kuća gradi se malim ciglama, napisao je naš sugrađanin.