"Cirkus" još uvijek nije otišao sa zadarske rive mada je natjecanje u jetskiju završeno u nedjelju, na žalost s dvoje teško ozlijeđenih vozača.
Kada je gradonačelnik Božidar Kalmeta preko našeg portala pozvao građane na strpljenje jer se radi o europskom natjecanju koje traje tri dana, zanemario je činjenicu kako je Ured Grada Zadra izdao rješenje organizatorima za besplatno korištenje rive od 13. do 29. svibnja. Možemo pretpostaviti tko je taj sjajan marketinški posao ugovorio s predsjednikom Skijet saveza Hrvatske Davorom Hundićem, ali znamo da je odgovornost nepoznat pojam kod onih koji su plaćani za javnu službu.

Dan, dva prije početka natjecanja organizatori su obavijestili zadarsku javnost o natjecanju koje je s Vira prošireno na Zadar. To je Zadar trebalo imati neprocjenjivu marketinšku vrijednost. Zato im je, očito, bezuvjetno ustupljena zadarska riva. A oni su na njoj spavali, jeli, pili, sunčali se i  prali... Sve su sa sobom doveli kao putujući cirkus.  Nekima se još ne da napustiti rivu. I sami su organizatori zaboravili pokupiti platformu, bove. Gdje im se žuri. Riva je njihova do 29. svibnja.

Zadarske vlasti su velikodušne - osobito prema gostima.

Riva je vrlo često mjesto koje se devastira raznoraznim događajima koji se na nju puštaju bez kriterija. Ne bi se to ni u ludilu moglo dogoditi na splitskoj rivi, a dovoljno se sjetiti nacionalne blamaže kada su tamošnje vlasti Dubrovnik pretvorili u filmsku kulisu.

Naši sugrađani šalju nam ovih dana izraze gnjeva i upozorenja s foto - dokazima.
Pa nam pišu građani Zadra: "Zar nikome nije upozoravajuće da se kante benzina u kombinaciji s plinskim kuhalom nalaze na nekoliko metara od dječjeg igrališta. Je li baš potrebno da se ovako odlaže i ostavlja zapaljivi benzin odmah pored dječjeg igrališta i na mjestu gdje toliko ljudi dnevno prolazi? Tko je odgovoran za ovo?"

Zadarske komunalne službe sad će dovesti rivu u prvobitno stanje nakon što je posve napusti „teška mehanizacija". Posljedice devastacije tog zaštićenog prostora i na žalost Zadrana prilično zapuštenog, svi ćemo zapamtit, a nadamo se i oni koji ovakav promašaj neće više nikad ponoviti.