Protekla tri dana na Obali kralja Petra Krešimira IV održava se Europsko prvenstvo u Jet Skiju "UIM Aquabike Grand Prix of Croatia". 

Odlukom gradonačelnika organizatorima je ustupljeno korištenje rive, a sudionici natjecanja na zadarsku rivu došli su sa svojim kamperima, opremom i pratnjom. Mediji su upozoravali, a gradonačelnik Božidar Kalmeta zamolio je za strpljenje poručujući kako se "tamo događa jedna čudna situacija, ali mi sad tu ne možemo ništa."

U redakciju su nam stigle pritužbe građana koji ne mogu shvatiti kako je do te "čudne situacije" došlo. Jedna od njih glasi:

- Sramota da se nekome dozvolilo da napravi od rive onako nešto. Cijela riva smrdi po benzinu kojeg bez ikakve zaštite ima na svakom koraku. Nasred rive se svi ti Jet Skijevi peru tako da je centralni dio rive jedna velika praonica. Ne mogu shvatiti da netko može dopustiti onakvo devastiranje rive, zelene površine i svega ostalog sa onolikim brojem vozila i svega ostalog. Katastrofa, nisam se sa unucima mogla prošetati rivom od smrada i prepreka. Otiđite pa se uvjerite sami. 

Otišli smo i fotografijom zabilježili stanje rive. Pogledajte kako izgleda!