Ministar rada i mirovinskog sustava dr.sc. Tomislav Ćorić boravio je u četvrtak u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Na radnom sastanku sa županom Stipom Zrilićem i njegovim suradnicima, gradonačelnikom Grada Paga Željkom Maržićem, zamjenicima gradonačelnika Obrovca i Zadra te predstavnicima HZZ-a i HZMO-a, područnih ureda u Zadru, ministar je razgovarao o problematici nezaposlenosti u našoj županiji, zapošljavanju mladih, zapošljavanju kroz korištenje sredstava EU odnosno suradnji Ministarstva rada i mirovinskog sustava i jedinica lokalne i područne samouprave i slično.

Tom prilikom župan je ministra upoznao sa najvažnijim podatcima koji se odnose na njegov resor,stanju zaposlenosti i nezaposlenosti koji su zadovoljavajući i ohrabrujući. Upoznao ga je i sa stanjem i realizacijom novih projekata na razini Zadarske županije, Plavo-zelenom centrom, Centrom novih tehnologija i Centrom za kreativnu industriju. Predstavnici gradova u Zadarskoj županiji također su ministra upoznali sa stanjem zaposlenosti u njihovim gradovima koji su također zadovoljavajući.

„Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da Zadarska županija kada je riječ o zaposlenosti ove godine bilježi rezultate koji su bolji od prosjeka Republike Hrvatske", istaknuo je ministar Tomislav Ćorić i dodao kako je u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježen značajan rast broja zaposlenih. Dodao je kako se očekuje da će do kraja srpnja nezaposlenost dostići svoj vrhunac, i da će u Zadarskoj županiji biti manje od 5000 nezaposlenih , dok ih je u ovom trenutku oko 6000. 

Ministar je sudionike sastanka upoznao sa nekim specifičnostima mjere aktivne politike u zapošljavanju s kojima su krenuli od ožujka ove godine, posebno s mjerom u cilju prekvalifikacije, kvalifikacije, i usavršavanjem odnosno povećanjem kompetencija zaposlenih osoba. „S druge strane upoznati smo s činjenicom da i u Zadarskoj županiji postoji nesrazmjer između ponude i potražnje, no on postoji i na razini cijele Republike Hrvatske. S jedne strane imamo nezaposlene osobe,a s druge strane veliku potrebu za radnom snagom, u ovoj županiji u sektoru turizma.", rekao je ministar Ćorić.