Prvi čovjek Mosta Božo Petrov na predizbornom skupu Akcije mladih i Mosta na terasi Muzeja antičkog stakla u četvrtak navečer je najavio dobre rezultate ove političke koalicije na predstojećim lokalnim izborima koji nas očekuju u nedjelju.

- Čast mi je što smo napravili zajedničku listu a Akcijom mladih koja je, neovisno o Mostu, započela istu borbu. Nakon četiri godine uspjeli smo se spojiti s Akcijom mladih jer imamo iste ciljeve. Ne sumnjam u uspjeh ove liste, a pogotovo rezultata koji će uslijediti. Od 2013. godine do danas svaki put kada su građani dali povjerenje nezavisnim načelnicima i gradonačelnicima, pokazali smo da možemo, ne samo upravljati blagajnom u tim samoupravama, nego da smo sposobni i da možemo pomoći građana. To nas razlikuje od političkih elita HDZ-a i SDP-a koje su nas dovele tu gdje jesmo. Zato pozivam građane da zaokruže Most i Akciju mladih i pomognu svom gradu. To je dan odluke, dan kada mogu birati svoju budućnost, rekao je Petrov.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra Marjana Botić istaknula je kako je u jednom trenutku bila ljuta na svog prijatelja Božu Petrova. Pojasnila je i zašto:

- Ono što sam duboko vjerovala da je dio rješenja, postao je dio problema. Međutim, i Most je uvidio da se rezultati borbe protiv nepotizma najbolje postižu tako da se drito u glavu jer hobotnica je bacila previše pipaka i crnila. Zato mi je drago da idemo čista lica i čista obraza, kako kaže i moto Mosta, a Akcija mladih je uvijek išla srcem, otvoreno i pred očima građana. U posljednje četiri godine promijenili smo politički život grada Zadra, a sada je vrijeme da sadržajno ponudimo rješenja za grad u kojem će se moći živjeti i raditi s javnom upravom koja će služiti građanima, a ne interesnim skupinama.

Kandidat za župana Zadarske županije Marko Pupić Bakrač najavio je veliku borbu koja očekuje Akciju mladih i Most nakon izbora:

- Političar sam četiri godine i nikad nisam bio na skupu kao ovaj. Do sada je naša borba bila gerilska. sada prelazimo na drugu razinu. Kakav god rezultati bili i koliko god mandata osvojili bit će iza toga teška borba jer okorjele i okoštale političke strukture koje su vladale na interesno-klijentelistički način neće tako lako dati svoje položaje. Sto puta sam se pitao što meni ovo treba, Kardinal Kuharić je rekao "Hod za Isusom nije šetnja nego umiranje. Što god nam je teže, više znamo da smo na pravom putu. Nema odustajanja. Idemo do kraja. Nadam se da ćemo znati promijeniti Zadar kao što Most mijenja Hrvatsku na državnoj razini, kazao je Marko Pupić Bakrač