Kandidati Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) za Skupštinu Zadarske županije Nino Dellavia, Marko Klanac i Ivica Žuvela predstavili su jučer u Benkovcu dijelove izbornog programa, pod nazivom „Bolja županija".

Nositelj liste Nino Dellavia istaknuo je kako se HSLS zalaže za uravnotežen razvoj svih dijelova županije, bolje iskorištavanje EU fondova i poticanje malog poduzetništva i obrta.- Trebamo smanjiti razlike među ljudima i među raznim dijelovima županije te dodao kako je nužno uvesti programe prekvalifikacije i samozapošljavanja.

„Namjeravamo uvesti stručne kriterije u upravljanje županijom, njenim agencijama i službama, te inzistirati na antikorupcijskim mjerama i transparentnosti. Time želimo postaviti temelje za kvalitetan strateški razvoj županije, privlačenje investicija i omogućavanje zapošljavanja prema stručnosti, a ne prema rođačkim i drugim kriterijima".

Jedan od najaktivnijih vijećnika u zadnjem sazivu Skupštine Marko Klanac ustvrdio je da Grad Zadar treba bolje iskorištavati županijske potencijale te se u svom razvoju usmjeriti na zaleđe i iskoristiti turistički, ekološki i poljoprivredno-prehrambeni potencijal županije.

„Mi trebamo pretvoriti najatraktivnije dijelove zadarskog zaleđa, poput Paklenice, Velebita i kanjona Zrmanje u veliki turistički adrenalinski park. Županija se treba brendirati kao centar odmora, zdravog života i prehrane te sufinancirati izgradnju 500-njak bazena i pretvaranje apartmana u moderna odmarališta za srednju klasu bogatih zemalja", rekao je Klanac.

Iznio je prijedlog pokretanja projekta eSela, po uzoru na Bavarsku, kako bi digitalnim tehnologijama podigli kvalitetu života u ruralnim krajevima i otvorili prostor za zapošljavanje mladih na inovativnim digitalnim projektima.

„Trebamo razvijati web prodaju županijskih proizvoda, digitalizirati usluge, poput zdravstvenog savjetovanja i njege. Treba nam virtualna tržnica i drugi digitalni sadržaji koji olakšavaju život u ruralnim dijelovima županije", rekao je Klanac.

I