ZADAR - Zapuštena državna imovina prešla je iz DUDI-ja, kako se zvala zatvorena agencija koja je s njom upravljala, u novo ministarstvo. Ministar državne imovine Goran Marić prvi put danas dolazi u Zadar. Marićev službeni posjet bazirat će se na dijelu devastirane imovine u bivšoj vojarni Stjepana Radića.
Uoči projekta konačnog uređenja Centra za mlade, ministar Marić bi trebao s gradonačelnikom Grada Zadra Božidarom Kalmetom obići taj devastirani prostor i onda se susresti sa zadarskim novinarima. Od ministra se očekuju odgovori na pitanja što je s ostalom državnom imovinom koja u Zadru zjapi prazna i čeka investitore kao što su to Ravnice, Šepurine pa do poslovnih prostora u povijesnoj jezgri, te ostatka Stjepana Radića koji je obrastao u korov i predstavlja barijeru u širem središtu Zadra.

U tijeku je akcija udruge Eko zadar koja uz pomoć gradske uprave i Društva arhitekata Zadra poziva građane na aktivni pristup nuđenja rješenja za uklanjanje barijera u prostoru bivše vojarne. Ključ je, međutim, u rukama ministra Marića.