U zadarskom Arsenalu u srijedu se otvara GOOGLE međunarodna konferencija na kojoj se očekuje oko 300 sudionika, uglavnom profesionalaca iz IT industrije.

Prva takva konferencija u Zadru odvijat će se paralelno s glavnom u San Francisku na koju će iz Arsenala biti izravno uključivanje. Uz najavu poznatih govornika koji će iznositi svoja iskustva, konferencija će završiti s 24 satnom Hackathon natjecanju. Nagrada za inovativno rješenje prema zadatku za napredne sudionike Hackathona iznosi 20 tisuća kuna, dok je za početnu kategoriju pet tisuća kuna. Bit će i utješnih nagrada kao i zabavnog dijela konferencije u kojem će sudjelovati Live DJ& Saksofon te zadarski bend Synthetica.

Iz zadarske tvrtke Impaddo pozivaju mlade i zainteresirane osobe, sklone informatici da dođu na konferenciju koja će se odvijati tri dana i upoznaju različita dostignuća iz IT tehnologije. Prilika je koju želimo da iskoriste Zadrani koje pozivamo da nam se pridruže i prate za njih besplatnu konferenciju u Arsenalu, kazao je Ivan Matok - osnivač tvrtke Impaddo sa sjedištem u Maslenici.

Na konferenciji se održava „codelab" u kojem će sudjelovati 12 IT stručnjaka različitih profila. Govorit će bloger i poduzetnik dr. Sc. Ivan Voras, poslovni anđeo Hrvoje Prpić koji je i investitor i Silikonskoj dolini, Aljaš Andrejaš iz tvrtke Reveel Technologies u San Francisku, zatim IT konzultant Vjekoslav Blagović, suosnivač tvrtke Impaddo, Marko Mišulić, vlasnik IT tvrtke usredotočene na razvoj SaaS proizvoda, Robert Petranović s 10-godišnjim iskustvom u razvoju softvera i sysadmina. Najavljeni su Tonimir Kišasondi s varaždinskog studija informatike, Davor Popović koji je među ostalim lani bio voditelj OpenWrt summita, zatim Lovro Plejić, Krunoslav Popović, Andrej Zentner i kao domaćin Ivan Matok.
Za prezentaciju njihovih tema potrebno se samo registrirati na htp://entrio.hr