Ulazimo u završni tjedan kampanje za lokalne izbore  koji se održavaju u nedjelju 21. svibnja.

Političke stranka kao i nezavisni kandidati bili su dužni do 13. svibnja u ponoć objaviti financijske izvještaje za kampanju prema kojima s najviše novca raspolaže zadarski HDZ- ali i SDP. Za kampanju Branka Dukića prikupljeno je 100 tisuća, a za kampanju Božidara Longina 111 tisuća kuna. Kandidati za čelna mjesta Grada Zadra i Zadarske županije priložili su vlastita sredstva. Najviše je uložila Sabina Glasovac - 30 tisuća kuna, Božidar Longin 20 tisuća kuna, a njegovi zamjenici po 10 tisuća kuna. Dukić je uplatio pet tisuća kuna. Kandidat za njegovog zamjenika Ante Babić dao je 10 tisuća kuna za kampanju gradskog HDZ-a, u čemu su participirali još neki kandidati na listi za Gradsko vijeće Zadra u ukupnom iznosu od 39 tisuća kuna. SDP-ova kandidatkinja Renata Sabljar Dračeva priložila je svojih 10 tisuća kuna, koliko i njezin zamjenik iz HNS-a Milan Stojanov.

Sabina Glasovac je prijavila kako će SDP financirati njezinu i kampanju liste te stranke sa 150 tisuća kuna.
Iz priloženih financijskih izvještaja vidljivo da su posebno a gradsku i županijsku razinu, obje stranke do sada ugovorili promidžbe za stotinjak tisuća kuna. Od tog novca najviše će zaraditi zadarske medijske kuće, ovisno o odabiru političkih stranaka koje su angažirale i posrednika za oglašavanje.
- Županijsko izborno povjerenstvo u provjeri je svih priloženih financijskih izvještaja od kojih su im neki i danas pristigli poštom. Od svih sudionika izbora moramo dobiti podatke i adresu na kojoj će oni biti javno objavljeni, pojasnila je zamjenica predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva, sutkinja Jadranka Peroš Nižić.