Na trgu ispred Crkve Male Gospe u Benkovcu otkriven je spomenik Blaženom Alojziju Stepincu. Brončani kip visok gotovo dva i pol metra, a zajedno s kamenim postoljem preko četiri metra, djelo je poznatog hrvatskog akademskog kipara Tomislava Kršnjavija.

Kip je blagoslovio zadarski nadbiskup monsinjor Želimir Puljić. Nadbiskup Puljić ovom je prigodom najavio i skorašnji ponovni pohod tijela Sv. Leopolda Bogdana Mandića Hrvatskoj.

U Benkovcu danas dvostruko slavlje - sveta krizma i blagoslov spomenika blaženom Alojziju Stepincu.

Blaženi Alojzije Stepinac uvijek nam je bio inspiracija i u teškim vremenima komunizma ali i u vremenima koji su pred nama - kazao je nadbiskup Želimir Puljić dodajući kako je njegova osobita ljubav prema domovini je bila tako velika da su na njegovom grobu napisali, izgleda pomalo ponos ili oholost, ali nije nego uvjerenje.

Iz Benkovca i vijest o skorašnjem ponovnom pohodu  izlaganja tijela Sv. Leopolda Bogdana Mandića Hrvatskoj:

- Pa još se čekaju neke rekli bismo formalnosti, a zapravo već je na neki način predviđeno da će to biti polovicom rujna, ali ćemo biti evo i mi počašćeni što će doći u Zadar gdje je boravio nekoliko godina, ali će obići i druge gradove uz obalu našu sve do Herceg Novog gdje se rodio - najavio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.