ZADAR - Iako se u javnosti koncertu Đorđa Balaševića neprekidno pokušava dati politički okvir problematičnog Zadra, čemu je pridonio i sam pjevač kada je tijekom koncerta zahvalio na podršci Bori Poštaru, činjenica je da će to biti veći događaj u svibnju nego li lokalni izbori.

Osobito što se pokazalo kako Balaševića u Zadru podjednako vole tzv. desni i lijevi. Balaševića je jedinstvena  glazbena pojava, ali ne kao politički fenomen već kao emocija. Voliš njegove pjesme na kojima si odrastao, uživaš u njegovoj opuštenosti i duhovitosti, sviđa ti se njegova umjetnička vitalnost u kombiniranom glazbenom aranžmanu kao i osjećaj topline energije koju zrači.
Sve to okupilo je jučer mnoštvo ljudi koje se slilo u Višnjik. I većina posjetitelja, od kojih su neki doputovali autobusima iz drugih država, a mnogi stigli iz susjednih gradova, bili su veseli. Nije im bilo teško ni čekati 20-tak minuta na ulazu zbog čega je početak koncerta kasnio.

Atmosfera zajedništva bila je najočitija na terasi kafića Višnjika, gdje su neko vrijeme bili utaborena i dva politička bloka. S jedne strane zadarski HDZ-ovci, a na drugoj SDP-ovci. U jednom trenutku ih je objedinio Ranko Ostojić, SDP-ov zastupnik koji je iz Splita došao u Zadar na koncert, pozdravio se s HDZ-ovcima i SDP-ovcima, a sa Sabinom Glasovac rado se slikao.