ZADAR - Oko 8 tisuća ljudi jučer je sudjelovalo na koncertu Đorđa Balaševića u Dvorni Krešimira Ćosića koji je trajao puna četiri sata. Osim velikog broja Zadrana, na koncert su stigli Balaševićevi obožavatelji iz svih dijelova Hrvatske, ali i Bosne, te Slovenije. Splićane je predvodio najviši među njima Dino Rađa, koji se sa suprugom prije koncerta pjevaču poželio dobrodošlicu u novi zadarski hrama košarke, što je napravio i Hrvoje Perinčić. Na prvom zadarskom nastupu, nakon ne baš posjećenog koncerta u Jazinama prije 28 godina, Balašević je otpjevao i dio pjesme koju će posvetiti Zadru. Koncert je prošao u sjajnom ozračju, bez ikakvih prijavljenih izgreda policiji.

Balašević je na pozornicu stigao s fenjerom u pratnji 16 sjajnih glazbenika među kojima je već standardni  gitarist Nikša Bratuš. - Doveo sam najbolje da vas ne razočaram, otkrio je Balašević, nazivajući sebe „čestašem", što god to značilo.

Baladu o Vasi Ladačkom Balašević je počeo recitirati, a publika je otpjevala kao i većinu pjesama njegovog bogatog i raznolikog repertoara kojeg je kantautor izveo s rukom u džepu.
Koncert u panonskom ritmu začinjen je s Balaševićevim anegdotalnim pričama od kojih je jedna bila uvertira za isticanje zasluga Bore Poštara u smirivanju neprijateljskih tenzija na društvenim mrežama. - Prijatelji su s vama pa vas ostave, ali neprijatelji su uvijek uz vas, podučio je Balašević publiku svih generacija.
Novosadski kantautor posjetio je kako će u rujnu biti 40 godina od njegovog prvog hita U razdjeljak te ljubim. Neki novi klinci, koji posjećuju sve Balaševićeve koncerte znali su kada treba na pozornicu bacati plišane zečeve, dok su se drugi igrali s napuhanim balonima.

- Pjevat ću dokle god ne budem bolji od publike, poručio je publici, osobito onoj koja ga slijedi na svim koncertima. Među takvima je i DJ Ivcek s Radija 057 koji je nakon Zagreba, Osijeka i Splita sinoć s obitelji uživao na zadarskom koncertu. Srce mu je, kaže, bilo puno, a njegovom sinu Diegu, vicematurantu bila je to najljepša večer u životu. Supruga Alemka objektivno je presudila kako je osječki koncert imao tu panonsku dušu koju je podijelio s Panonskim mornarom. A Đole kao i njegovi svirači i alter pjevač Kizo, bili su sretni kao djeca kada su vidjeli zadarsko plavetnilo.- Mi u svojoj prirodi nemamo plavu boju, otkrio je Đorđe Balašević na dugo pripremanom i održanom koncertu u Zadru.