Posada Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) pružala je u petak 12. svibnja 2017. potporu u snimanju serijala Amazanovog televizijskog showa The Grand Tour.

Snimanje se odvijalo na prostoru vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, a voditelji Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May dogovarali su sve detalje snimnaja scena sa protupožarnim pilotima u bazi Zemunik.

Posadu Canadaira su činili kapetan bojnik Tomislav Slavica, kopilot bojnik Tomica Mikec i tehničar letač desetnik Ante Marić.

Bojnik Slavica kazao je kako među pilotima i tehničarima Protupožarne eskadrile ima dosta fanova ove emisije i koju rado gledaju opuštajući se nakon akcija gašenja požara. "Drago nam je što smo pružili potporu u snimnaju popularnog serijala. Režisera su zanimali detalji oko brzine Canadaira i visine sa koje ispuštamo vodene bombe, a sve pojedinosti mogu se pogledati u emitiranju iduće godine", iznio je bojnik Slavica.

Ovo je treće sudjelovanje protupožarnih posada iz baze u Zemuniku u snimanju svjetskih televizijskih kuća. Prije pet godina Discovery Channel također je snimao hrvatske Canadaire za serijal „World s Top Five", a protupožarni piloti imali su udjela i u snimanju Disneyeva crtanog filma „Avioni 2 - Nebeski vatrogasci" posudivši glas nekolicini likova u filmu čija je premijere organizirana u okružju protupožarnih aviona u bazi Zemunik 2014.