U SC Višnjik danas je najavljen humanitarni koncert za teško oboljelu 12 godišnju Petru Zrilić, čiji je otac Branimir uputio apel za pomoć.

Djevojčica sa zločudnim tumorom na nadbubrežnoj žlijezdi ima izgleda s imunoterapijom, koja se ne provodi u Hrvatskoj. U Njemačkoj stoji najmanje 125 tisuća eura a naš HZZO, naravno, ne pokriva troškove.

Obitelji s petero djece bilo jako teško na ovaj način istupiti u javnost, no sada im je drago, jer mobiteli ne prestaju zvoniti.

- : Bila sam s njom na pregledu na kojem se nije smjela micati. Ja sam ju držala, a s drugom rukom odbijala pozive. Na kraju sam ga morala isključiti. Nemam riječi, od sca hvala svima, kazala je majka Ljubica koja sa suzama u očima priča o nepoznatim ljudima koji im nude smještaj u Njemačkoj, novce za liječenje, a neki čak i ljekovito bilje.

Jedan od organizatora koncerta na Višnjiku, Marijan Petrica,  kazao je kako je, sjedeći na kavi, slučajno saznao za tužnu priču obitelji Zrilić i tešku sudbinu male Petre. - Odmah mu je došla ideja da organizira nešto veliko a Tomislav Bralić je mene nazvao nakon što je saznao da sam krenuo u organizaciju koncerta. Od srca mu se zahvaljujem. Njemu, ali i svim drugima - Mati Buliću; Tihi Orliću, Ivici Sikiriću Ići, Alenu Nižetiću, Marini Tomašević i svim zadarskim bendovima koji su se odmah angažirali - samo su neki od izvođača humanitarnog koncerta koje je nabrojao Petrica.

Koncert, pod nazivom Pjesmom za Petru, održava se 23. svibnja u Dvorani Krešimira Ćosića u 20 sati.