ZADAR - Javna vatrogasna postrojba Zadar, odlukom zapovjednika Željka Šoše, oglasila je popunu 10 radnih mjesta.

Posao na godinu dana s mogućnošću produžetka ugovora dobit će šestorica vatrogasnih pripravnika, dok će četvero vatrogasaca - vozača biti zaposleno za stalno. Za ta mjesta kandidati ne mogu biti stariji od 30 godina, moraju imati završenu srednju školu vatrogasnog smjera, ali i psiho-fizičke sposobnosti koje se provjeravaju.

Zapovjednik Šoša kazao nam je kako je natječaj objavljen jer je 10 -oro vatrogasca otišlo u mirovinu, a jako je puno mladih Zadrana koji su završili vatrogasnu školu u Zagrebu. Rekao nam je kako JVP Zadar broji je 96 vatrogasaca. Iako je natječaj otvoren za oba spola, JVP Zadar nema niti jednu ženu. - Jedna se svojedobno javila ali nije imala dokumentaciju, kazao je Šoša. Kada smo ga upitali za dobnu granicu kandidata, zapovjednik vatrogasaca - javne ustanove, nervozno nas je uputio na pravnu službu, jer je on na godišnjem odmoru i nije u Zadru.
Ali je potpisnik ovog  natječaja kao i onog 2014. godine  koji je završen sa skandalom jer je na 10 radnih mjesta zaposleno osmero sinova vatrogasaca. Natječaj je proglašen pravno valjanim.