U sklopu provedbe projekta „B.transparent: Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora", dana 8. svibnja 2017. godine u Novigradu, održana je Završna konferencija projekta, ujedno i posljednja aktivnost na projektu.

Nakon 18 mjeseci uspješne provedbe, projekt je priveden kraju. Kroz niz raznovrsnih edukacija, radionica, okruglih stolova, izrade strategija i međusobnog umrežavanja, ojačao se civilni sektor na području Novigradskog i Karinskog mora te su se stvorila kvalitetna i održiva partnerstva organizacija civilnog društva (OCD-a) i lokalne vlasti. Sve aktivnosti projekta bile su usmjerene prema osiguravanju uvjeta otvorenog upravljanja i transparentnosti u raspolaganju javnim dobrima i prirodnim resursima u Natura 2000 zaštićenim područjima u koje Novigradsko i Karinsko more ulaze kao vrijedan, bogat i nadasve poseban ekosustav. Kroz projekt se potvrdila uloga OCD-a kao jednakih partnera u osiguravanju otvorenog upravljanja i transparentnosti u raspolaganju javnim dobrima i prirodnim resursima u Natura 2000 zaštićenim područjima.

Nositelj projekta je Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar". Kao partnerske organizacije na projektu su sudjelovale Zadarska županija, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije „Natura-Jadera", Općina Novigrad, Ekološka udruga Zrmanja i Udruga za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi „Mala filozofija".

Projekt se provodi i financira u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA te je financiran od strane Europske unije i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 175.597,81 EUR / 1.338.582,10 HRK, dok projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,52 % tj. 165.981,87 EUR / 1.265.279,79 HRK. Projekt je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje u iznosu od 35.000,00 HRK.