Teta Pričalica je treću godinu zaredom u zadarskoj bolnici. Projekt je to koji je pokrenula zadarska Liga protiv raka, a provode je Udruga odgojitelja Maraške i Sveučilište u Zadru. 

- Mi smo začetnici ideje, a oni je zdušno provode već treću godinu pričajući priče malim pacijentima, naglasio je dr. Branko Dukić kao predsjednik Lige i posebno zahvalio mladim volonterima, studentima zadarskog Sveučilišta.

- Knjiga liječi, a kroz priču ispunjavamo osnovnu potrebu djece - igru. Izvanredan je to projekt, a bez naših studenata ne bi bio moguć, poručila je Nedjeljka Balić Nižić, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Zadru. 

Među volonterima su i Lorena Mandić i Marijana Zelić koje svoje slobodno vrijeme provode na Odjelu pedijatrije kao "tete pričalice". 

- Ušla sam u projekt u 10. mjesecu kako bi kvalitetno utrošila vrijeme pomagajući djeci i njihovim roditeljima. Uz početnu zamisao, čitanje priča, uvodimo i edukacijske igre. Trenutno je uključeno 20-ak volontera, a kreće i novi turnus u kojem tražimo još njih 20, poručila je Mandić. 

Zadarske studentice u Općoj bolnici su barem jednom tjedno. Djeci to puno znači, istaknula je glavna medicinska sestra na Odjelu pedijatrije Marija Ljubičić. 

- Teta pričalica je dodatak našem radu kojim djeci boravak u bolnici pokušavamo učiniti što manje stresnim, rekla je Ljubičić. 

Edita Tošić iz Udruge odgojitelja Maraška otkrila je da će ove godine u bolnicu dovesti i Zbrkanu bajku - lutkarsku predstavu u kojoj se isprepliću likovi iz različitih bajki.