ZADAR - Na istočnom ulazu u Zadar gradi se novi Kaufland - Sinjoretovo, a na kraju Bibinja uz Marinu Dalmacija novi SPAR centar.

Izvođač radova je isti - tvrtka Lavčević, koja gradi paralelno oba trgovačka centra. I dok je u slučaju Kauflanda investitor Sigma Modul, tvrtka koja je ugašena, naručitelj radova SPAR Bibinje je zagrebačka tvrtka Građenje Bibinje. Tu je tvrtku sa sjedištem u Novakima, krajem prošle godine osnovala Snježana Božić. Građenje Bibinje dobili su građevinsku dozvolu 20. ožujka.

Vrijednost investicije Kauflanda je nešto više od 31 milijuna kuna. Bit će to objekt od 4 400 četvornih metara. Iz zemljišno knjižnog izvatka terena od 3 930 kvadrata u Bibinjama, na kojem se gradi trgovina SPAR, vidljivo je kako je 3. svibnja upisano založno pravo jedne banke na iznos od 4.5 milijuna eura.
U svakom slučaju ta austrijska trgovina, nakon dviju otvorenih u velikim trgovačkim centrima u Zadru, treću će otvoriti uz Jadransku magistralu , na lokaciji koja je u središtu jakog turističko-nautičkog područja.