Prometna nesreća koja se dogodila na Putu Vrela u večernjim satima subote, a u kojoj je teške ozljede zadobilo troje ljudi tema su pisma naše čitateljice koja ukazuje na opasnost koja prijeti na dijelu prometnice na kojemu se nesreća dogodila.

- Vezano za nesreću koja se dogodila na Bokanjcu uvjerena sam kako postoji i dodatan razlog zbog kojeg je do nje došlo. Živimo nedaleko mjesta ove nesreće i baš smo se vraćali doma pola sata nakon što se onda dogodila.

Ne umanjujući činjenicu kako je poljski državljanin bio pod utjecajem alkohola, točno mjesto na kojem se dogodila nesreća je također problematično i pitali smo se kada ce doći do nesreće. Naime, prije nekoliko mjeseci na tom je mjestu izgrađena kuća s desne strane kolnika (krećući se iz Zadra prema Pagu). Pritom je preko čitavog kolnika iskopan kanal radi, pretpostavljam, spajanja na vodu ili neki drugi priključak. Kanal je zatrpan i asfaltiran, no asfalt je kroz neko vrijeme ulegao i niži je za nekoliko cm u odnosu na kolnik. S obzirom da je u pitanju zavoj, a samo mjesto zbog toga nepregledno dolazeći iz jednog ili drugog smjera, vrlo je neugodno proći autom preko ovoga ulegnuća, pa čak i vozeći 40 km/h koliko je ovdje dozvoljeno. A ovdje se vozi i brže. Automobil obavezno "zapleše" prelaskom preko ovoga dijela, a vjerujem da je, ne znajuci za postojanje ovog ulegnuća, pri većoj brzini i kiši koja je tada padala (plus alkoholizirano stanje vozača koji je sudar skrivio) ovo bila "dobitna kombinacija" za nesreću. I sve naredne koje bi se mogle dogoditi. Riječ je o bitnoj prometnici, ulazu u grad, a turistička sezona uskoro zapocinje. Trebalo bi nešto poduzeti, poručiula je naša čitateljica.