Društvo zadarskih Arbanasa od 8. do 11. svibnja organizira tradicionalne Dane Gospe Loretske.

Za ponedjeljak 8. svibnja zakazano je otvorenje izložbe "Arbanaška rodoslavlja"

RTiječ je o dvometarskim platnima ispisana imena arbanaških obitelji koje su se prije 291 godinu nastanile biskupskom posjedu danas zvanom Arbanasi na koje ih je doveo nadbiskup Vicko Zmajević iz barske biskupije da ih spasi od Turaka.

Rodoslovlje zahvaća razdoblje od 1760 do danas. Autor rodoslovlja je gospodin Anton Čop, Sovenac koji dio svojih pređa ima u Arbanasima. On će u svom popratnom izlaganju iznijeti riječju i slikom svoja saznanja koja je prikupio tijekom godina putujući u prapostojbinu Arbanasa.

U utorak 9. svibnja Društvo zadarskih Arbanasa slavi 24. obljetnicu svog nastanka. Tog dana će dio članova položiti cvijeće na grob svog, lanjske godine, prerano preminulog predsjednika gospodina Enia Grdovića.

U 18 sati će gospodin Jamnicki Dojmi svojim izlaganjem posvijestiti da naša Zadarska Opća bolnica slavi ove godine 130 godina svog postojanja na ovom mjestu u Arbanasima.

U 19:30 održat će se promocija knjiga "Zbornik zadarskih Arbanasa" i "Opera selecta" od autora gospodina Domenica Duce koji je zaslužan za njihovo objavljivanje.

Cjeloviti program pogledajte u priloženom plakatu.