ZADAR - Prije osam dana otvoren je Mali Arsenal u čiju obnovu, opremanje i novu namjenu je uloženo 310 tisuća eura.

Za građane i turiste taj novi Multimedijalni centar je bio otvoren prošlog petka i u utorak u režiji Odjela za EU fondove koji je vodio cijeli projekt. Od jučer su ponovno zatvorena velika vrata od inoksa jer u Županiji nisu ugovorili tko će i kako održavati taj prostor. Resorni pročelnici nisu na vrijeme obavili svoj dio posla kojeg su u sklopu HERA projekta iznijeli pomoćnik pročelnika za EU fondove Lovre Jurišić sa suradnicima.

Pročelnik za turizam Krešmir Laštro na samom otvaranju uvjeravao je novinare kako će Mali Arsena sutra već biti otvoren. - Za sada će upravljati Županija u roku od godinu dana koliko traje garancijski rok. Nakon toga će upravljanje preuzeti Narodni muzej ili TZ Županija. To još nismo definirali. Nije se preciziralo radno vrijeme. Ali u svakom slučaju bit će do 15 sati, izjavio je prije osam dana pročelnik Laštro.

Taj objekt kulturne baštine, prema EU projektu, imat će, istaknuo je Laštro, turističku valorizaciju. Iako se posao na obnovi malog Arsenala odužio pročelnici odjela za turizam i za kulturu nisu zajedno s pročelnikom za EU fondove na vrijeme odradili svoj dio posla koji je trebao rezultirati potpisivanjem ugovora. Ista je to procedura kojeg su za daleko zahtjevniji objekt Kneževe palače odradili u Gradu Zadru te je Gradsko vijeće izglasalo ugovor na kojem se radilo više od šest mjeseci.