U Kazalištu lutaka Zadar danas je održana Skupština Hrvatske vatrogasne zajednice na kojoj su dodijeljene godišnje i nagrade za životno djelo zaslužnim vatrogascima. Među nagrađenima je i Josip Nemet, član Vatrogasne zajednice Zadarske županije i DVD-a Drage. Nemet je dobio nagradu za životno djelo, povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića

U ime premijera Andreja Plenkovića vatrogascima se obratio gradonačelnik Božidar Kalmeta

- Premijer bi bio ovdje s vama, ali gore ima posla, znate i sami kakvog. Ovoj zemlji potrebna je politička stabilnost i sigurnost. To su preduvjeti za rast. Hrvatska je stabilna i to će i dalje biti, ona je i sigurna, a dio te sigurnosti ste vi, vatrogasci. Vi radite i ono što vam nije u opisu posla, od mačke na stablu, do kućnog ljubimca koji je upao u rupu, rekao je uzvanicima Kalmeta..

Dožupan Longin je pozdravio skup u ime Županije.

- Ovo nije posao nego poziv jer vi riskirate svoje živote za druge. Čuvate građane, imovinu, naše šume. Jedno je istraživanje pokazalo da su gosti spremni platiti i 25 posto veću cijenu smještaja u pošumljenim područjima. Dalekosežan je značaj vašeg djelovanja, rekao je Longin.

- Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša je naglasio kako vatra ne poznaje administrativne granice.

- Svjesni smo toga i tako djelujemo, pri gašenju požara ne prihvaćamo ih ni mi već djelujemo zajednički. Zato na području naše županije nije bilo katastrofalnih požara tijekom prošle godine.

Predsjednk Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader pohvalio je zadarske vatrogasce i čestitao im na rezultatima, ali i Grad i Županiju koji „izdvajaju za protupožarnu zaštiti ponekad i više nego je potrebno".

Osim vatrogasaca nagrade su uručene i predškolcima i učenicima koji su proglašeni najboljima u natječaju literarnih, likovnih i foto radova na temu vatrogastva, a okupljene je pjesmom u srce dirnula Klapa Fumada.