Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta oglasio se i na Praznik rada priopćenjem o Centru Mocire i namjeri Akcije mladih i Mosta da ga očiste. Priopćenje je na naš mail stiglo sat vremena nakon priopćenja Akcije mladih na istu temu u kojem tvrde da je zahtjev poslan.

Priopćenje gradonačelnika koji, pak, tvrdi da službeni zahtjev za čišćenje Centra Mocire nije stigao do 1. svibnja u 11 sati prenosimo u cijelosti.

- Poštovani,

u jučerašnjem priopćenju jasno i nedvosmisleno smo od Akcije mladih i MOSTA-a zatražili da pošalju službeni zahtjev da im se odobri provođenje akcije "Očistimo Centar Mocire Zajedno" i napomenuli da bez obzira što gradska uprava jučer i danas ne radi, da će dobiti odgovor odmah.

Iako smatram da je ta akcija potpuno nepotrebna jer smo moji suradnici i ja, zajedno s Vladom RH, nakon četiri godine opstrukcije SDP-ove vlade oko završetka tog projekta, uspjeli sve vrlo brzo dogovoriti, potpisati sporazum s Ministarstvom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike i Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta, i vrlo skoro se očekuje raspisivanje javnog natječaja i početak radova na završetku centra Mocire, na radost svih korisnika i građana.

Suprotno tome, vaš cilj nije dobrobit nego opstrukcija i anarhija i zato niste zatražili zahtjev, a to je minimum koji ste trebali napraviti i radi zakona i radi vas i radi gradske uprave. Ali i na ovom slučaju vaše ponašanje ukazuje da vama cilj nije bio očistiti centar Mocire, nego jeftino politikanstvo što nikada nije i neće riješiti niti jedan problem.

Do ovoga trenutka, taj zahtjev nije službeno stigao, a i da je stigao, bez obzira na sve gore izneseno, dobili biste suglasnost Grada Zadra.

I na kraju, sretan sam što će zahvaljujući ovoj gradskoj upravi i aktualnoj Vladi centar Mocire biti završen.

Molim vas da o ovoj temi više ne polemiziramo, jer ovdje se radi o nečemu što je puno važnije od dnevno političkih polemiziranja.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Zadra