Kandidat za gradonačelnika Zadra Enio Meštrović iz KUD-a Bleke i Konji uputio nam je svoj tekst pod nazivom "Nauka o samospoznaji":

- Pitaju se ljudi i svađaju čiji smo mi igrači. Ima i onih koji se kunu da nas znaju u dušu. Znaju što smo danas jeli a kamo li di smo bili. "Trojanski konji HDZ-a, ćelija SDP-a, interesna skupina Grge Zrilića, neozbiljne budale koje ozbiljnima kradu dragocjene glasove,..." I svi Vi imate pravo. Imate pravo reći iz svoje fotelje što god Vas volja. To se zove demokracija. Reći svima što ih pripada bez prilike da dobiju pravo na repliku. Reći i ostati u fotelji.

U isto vrime nam nude koalicije sa svih strana. "Mi znamo da ste vi OK, Oduvik smo tili samo sa vama."

Di je tu problem? Uzmeš siguran prolaz i gledaš kako ćeš to sutra naplatiti. I živiš od svog ega pa dikod pokazeš da imaš i muda. Daš primjer da se sve može dogovoriti, da se priko puno stvari u koje ne viruješ može prići.

Ali ima jedan problem koji nisu naveli kad su nas nazivali različitim imenima sa početka teksta. Ove izdajice i budale imaju svijest. Ne mogu se pogledati u ogledalo i objasniti sebi - "Takav je život!" Ove budale su se odavno opredijelili za ideologiju stranke koja nazalost nije registrirana u ovom gradu. Stranka se zove "LJUBAV". Ima i ogranaka imena MOSA BAVLJU. To je pokret koji tinja od početka svita i malo malo ga uguše u krvi. Uguše iz svoje fotelje.

Svima vama koji želite rat, uživajte u njegovom bezumlju, mi vam svoju dicu ne damo. Ako ćemo išta birati u životu, neće biti ništa ispod ljubavi!