Atraktivni događaj danas na zadarskom Forumu! Majstori vještine hodali su po traci napetoj u zraku između dva sidrišta, Boutique hostela Forum i Arheološkog muzeja. 

Iznenađeni Zadrani i njihovi gosti s oduševljenjem su pratili svaki korak ekipe koju čine Zadrani Josip Miočin, Dominik Salov i Šime Vukman, Splićanin Vladan Pujin te Miha Skof iz Slovenije. Iza spektakularnih prizora krije se prvi urbani highline u Hrvatskoj kojeg je na Forum donio Zadar Outdoor Festival.

- Hod po traci napetoj između dva sidrišta, poznatiji kao slackline, zabavna je i društvena tjelesna aktivnost koju su počeli prakticirati penjači u kalifornijskim Yosemitima 60-ih godina 20. stoljeća kao metodu opuštanja nakon penjanja. Postoji nekoliko stilova, među kojima svatko može pronaći ono što ga najviše veseli i u čemu je najspretniji. Slackline predstavlja mnogo različitih iskustava: od zabavne sportske aktivnosti, umjetnosti na otvorenom, kreativnog načina opuštanja, meditacije, razloga za putovanja...Od svih stilova, svakako najdublje iskustvo pruža highline, poručuju organizatori manifestacije koja je zadarsku regiju na četiri dana pretvorila u igraonicu avanturizma.

Highline će na Forumu biti postavljen i sutra, a svi koji žele testirati i izazvati svoje vještine ravnoteže pozvani su na radionicu slackline-a koja se održava večeras od 18 do 20,30 sati u parku Kapetanski.

 


View on YouTube