ZADAR - Dr. Duško Dubroja, voditelj Odjela kliničke radiologije zadarske Opće bolnice u programu Radio Zadra progovorio je o svom Odjelu na kojem se godišnje obavi 40 tisuća pregleda.

 U planovima za preseljenje  najvažnijeg odjela za dijagnostičke pretrage dr. Dubroja najavio je mjerenje zračenja uređaja.

"Od veljače iduće godine pacijenti će u zadarskoj Općoj bolnici kod svakog pregleda dobiti informaciju o količini zračenja kojoj su bili izloženi", najavio je dr Dubroja.

Na Odjelu se upravo radim na projektu Sustava kontrole zračenja. - Do sada se to nije kvaliteno bilježilo, ali radimo na tome jer pacijenti zaslužuju kvalitetnu informaciju. Često me žene pitaju o štetnosti zračenja mamografa. Moje mišljenje je da je još uvijek veća korist od pregleda od moguće štete, kazao je dr. Dubroja.

Niti na Odjelu radiologije nisu ostali  imuni na odlazak liječnika pa je nekoliko radiologa iz zadarske Opće bolnice u međuvremenu otišlo u Švedsku, Njemačku, Englesku.

- Tamo su se snašli jako dobro. Osim što su stručni pokazali su i da su kvalitetne osobe.To je za nas veliki gubitak i nije to lako nadoknaditi, rekao je, uz ostalo, dr Duško Dubroja gostujući u Jutarnjem programu Radio Zadra.