ZADAR -  Gradonačelnik Božidar Kalmeta najavio je početak radova na rekonstrukciji državnih cesta nakon Uskrsa. Prema informaciji koju je Kalmeta od dobio direktora Hrvatskih cesta i prenio je javnosti, do ljetne sezone radilo bi se samo na premještanju infrastrukture iz nekih dijelova projektirane trase.

Iz Hrvatskih cesta koje su investitor tog 33 milijuna teškog cestovnog zahvata od Bulevara do Liburnske obale, još nema službene najave otvaranja gradilišta. Jasno je kako će oni, makar u predizborne svrhe otvoriti gradilište, da bi izabrani izvođač radova - tvrtka Sarađen na jesen stvarno počeo i raditi. Za sada će to biti predizborni čin iskazivanja velikog ulaganja državne tvrtke u Zadar, za što se s pripremama počelo prije tri godine.

Doznajemo kako je nedavno u gradskoj upravi održan sastanak sa svim komunalnim tvrtkama i predstavnicima HC-a. Kao koordinator, pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap upozorio ih je kako bi bilo dobro da za tu dionicu od 5.6 kilometra pripreme projekte na izmjeni ili ugradnji infrastrukture kako bi ih proveli istodobno s radovima jer idućih sedam godina nema kopanja po obnovljenim državnim cestama.

Takva su pravila Hrvatskih cesta koje u tom roku ne daju nikome suglasnost za intervenciju na državnim cestama nakon njihove obnove. Ona bi, prema prvotnoj najavi iz sjedišta Hrvatskih cesta, trebala trajati osam mjeseci.