Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazala je i ove godine da ima vrijedne, marljive, motivirane i entuzijastične volontere koji sve svoje slobodno vrijeme ulažu u pomoć Erasmus studentima koji svoj period mobilnosti provode u Hrvatskoj i s preko 13 000 volontera u ostatku Europe rade na budućnosti Erasmus+ programa. Priznanje za sav trud i rad stigla je u obliku nagrade za najbolju ESN (Erasmus student Network) državu!

Hrvatska delegacija, sastavljena od 12 članova iz Nacionalnog odbora i lokalnih podružnica u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu prisustvovala je Godišnjoj generalnoj skupštini (Annual General Meeting ili AGM) ESN-a u Berlinu.

Posljednji je dan Skupštine protekao u svečanom tonu, a posebno je emotivna bila gala večera na kojoj su se dodjeljivale nagrade lokalnim podružnicama ESN-a i ESN državama članicama kao priznanje za rad u protekloj godini.

ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku čija je svrha bila promocija ExchangeAbility-a - ESN-ovog projekta koji promiče inkluziju i dostupnost visokog obrazovanja za studente s invaliditetom. U sklopu toga projekta, ESN Zadar je prošle godine organizirao radionicu znakovnog jezika u kojoj su članovi ESN-a Zadar Erasmus studente učili osnovama znakovnog jezika. Krajnji rezultat radionice bilo je snimanje glazbenog spota za pjesmu Young as the morning, old as the sea izvođača Passenger. Video možete pogledati ovdje

S velikim osmijehom na licu i srećom u srcu, hrvatska se delegacija vraća s ukupno tri nagrade: ESN Hrvatska osvojila je nagradu za najbolju ESN državu, a ESN Zagreb za MEekend.