ZADAR- Pečenje i prodaja palačinka, prema danas objavljenom natječaju Grad Zadra, odvijat će se na zadarskoj rivi i na Trgu Petra Zoranića.

Za period od 1. lipnja do kraja listopada i zakup 4 četvorna metra na tim atraktivnim lokacijama, određena je početna cijena od 12 tisuća kuna. Gdje će to biti na Obali Petra Krešimira IV, to sigurno znaju oni koji su  gradskoj upravi iskazali interes.

Prijašnjih sezona na tim mjestima su se prodavali pečeni kukuruzi, što ne znači da i za taj sadržaj neće biti mjesta na javnoj površini koju gradska uprava iznajmljuje.
Danas je oglašen i zakup dva mjesta po 4 kvadrata na Mulu rive za prodaju brodskih izleta koja se tamo već odvija. U samom natječaju nema roka početka zakupa. Ali  je za korištenje javne površine do 27. listopada, jednom iznajmitelju početna cijena 5 100, a drugom 6 100 kuna. Niža cijena je za mjesto 6, a veća za broj 8. U čemu je razlika, to najbolje znaju oni koji za brodare prodaju izlete, daleko skuplje nego što je jedna palačinka.

Najveći  iznos najamnine Grad Zadar planira "ubrat"i na ulazu u Grad, točnije u Ulici Jurja Barakovića. Izrada razglednica s umetnutom fotografijom je očito bolja zarada od pečenja palačinki, kada je za isto razdoblje početna cijena 15 tisuća kuna, a površina ista.
Po kojim kriterijima se iznajmljuju dragocjeni kvadrati javne površine na Poluotoku, to najbolje znaju u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom, a pokazat će se kroz nove natječaje za ovu turističku sezonu.