Kandidat za župana AM i nezavisnih, Marko Pupić Bakrač, koji je jutros uputio prigovor Državnom izbornom povjerenstvu na, kako je ustvrdio, nezakonito prikupljanje potpisa od strane HDZ-a, koji na propisanom obrascu nije naveo imena zamjenika, ubrzo je dobio očitovanje. Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva, sudac Boris Babić odgovorio mu je da se na obrascu OLN 3 uz „ime i prezime kandidata upisuju se imena i podaci njegovih zamjenika". Zakon o lokalnim izborima, prema tumačenju predsjednika ŽIP-a ima i odredbe kojima se „pobliže određuje rok za pravovaljanosti kandidatura".
Na tu prestavku nije trebalo dugo čekati reakciju Pupića Bakrača koji je odgovorio povjerenstvima za nadzor izbornog postupka:

Poštovani članovi DIP-a i ŽIP-a,
molim Vas da pod hitno zaustavite protuzakonito prikupljanje potpisa potpore od strane stranke HDZ za kandidaturu gradonačelnika Grada Zadra i njegove zamjenike te župana Zadarske županije i njegove zamjenike jer HDZ još nije odredio kandidate za zamjenike gradonačelnika ni zamjenike župana.
Uostalom to su višekratno njihovi predstavnici i javno izjavljivali putem medija. Također Vas molim da do sada protuzakonito prikupljene potpise potpore od strane stranke HDZ zaplijenite i uništite.

Marko Pupić-Bakrač nije reagirao na GO SDP, koji također nema imena zamjenika na obrascu za kandidaturu Sabine Glasovac, jer kaže da ga osobno nije vidio.  Ali je žalosno da dvije velike stranke ne provode zakonitu proceduru, kazao je Pupić Bakrač. Kandidatkinja SDP-a Sabina Glasovac na našu primjedbu kako ni oni nemaju imena zamjenik, uputila nas je da pročitamo zakon u kojem se samo navodi da za Grad veličine Zadra, kandidati za gradonačelnika moraju prikupiti 1 200 potpisa.