ZADAR - Šator, štandovi, sajam Dani sunca, manifestacija Vir u Zadru, izložba umirovljenika u Loži. Tako je jutros izgledao ostatak prostora Trga uz  pune ugostiteljske terase na kojima se ispijala subotnja kava čakula.
Energija je pljuštala sa svih strana osim iz šatora tmine u koji su građani pozvani da pitaju Gradonačelnika. "Ono što niste znali prije i što će se tek dogoditi imate priliku saznati iz prve ruke, direktno od gradonačelnika. Nakon obavljenog razgovora s njime vaš život će se promijeniti za 360 stupnjeva", govorio im je vidovnjak Enio. Odbacite praznovjerje, budite hrabri i suočite se sa istinom, sutra je taj Dan, originalna je poruka bez prikupljanja potpisa za kandidaturu Enia Meštrovića.

Ostali njegovi protukandidati počeli su prikupljati potpise građana: Marjana Šešelja Botić, Sabina Glasovac, Nino Dellavia i Barnko Dukić.
Uz to su poslali svoje poruke putem medijima.
Sabina Glasovac je zahvalila Zadrankama i Zadranima što su izašli u Grad i došli podržati ne samo moju kandidaturu već i program kojeg nudimo. Atmosfera je pozitivna. Za nas su Zadar ljudi, izjavila je Glasovac.

Najbučnije je bilo uz štand HDZ-a:
- Ovo je prigoda da se malo okupimo na Trgu, malo popričamo sa sugrađanima, usput ćemo skupiti ovo malo potpisa, koliko nam treba. HDZ je takva snaga da će to brzo skupiti, ja se nadam. Ide dobro. Bitan je susret popričati o nekom programu, što ćemo raditi, da se družimo i pripremimo za izbore, najavio je Dukić.

U posve drugačijem tonu oglasila je kandidatkinja Akcije mladih i nezavisnih.

- Pozivam građana da na svakom štandu daju potpis jer zakonska obaveza je da se skupi 1 200 potpisa da bi se mogli kandidirati, suočiti naša razmišljanja. Dajte nam priliku svima, to će nam puno značiti. Bez straha, uz osobnu iskaznicu, dajte nam potpis i priliku svima da iznesemo naše vizije, kazala je Marjana Šešelja Botić, kandidatkinja AM i Nezavisnih, koja je i sama svojim političkim konkurentnima dala potpis.