Jubilarni 10. Sajam poslova u Zadru okupio je danas u Arsenalu 50 poslodavaca i znatno manji broj posjetitelja nego lani.

Poslodavci su iskoristili priliku kako bi predstavili svoje poslovanje i uvjete rada. Neki poput Forme IN, male zadarske tvrtke koja se bavi izradom interijera, na sajmu su se predstavili po prvi put. 

- Tražimo krojače i nadamo se da ćemo naći danas nekoga. Nemamo određen broj, sve ovisi o količini posla, rekla nam je Andrea Šušnjara iz Forme IN. Na sajmu je po prvi put bio i McDonald s, američki lanac brze prehrane koji je svoja vrata u Zadru otvorio prošle godine. U potrazi su za pet zaposlenih na puno radno vrijeme s mogućnošću ostanka nakon sezone te 20 studenata tijekom turističke gužve.  

LTH Metalni lijev, tvrtka koja u Benkovcu proizvodi autodijelove za strano tržište, na sajmu je svake godine. 

- Koristimo ovu priliku kako bi se prezentirali zainteresiranima, a možda i budućim radnicima. Nudimo radna mjesta u strojarskom sektoru, no jako nam je teško pronaći radnu snagu. Ti smjerovi upisuju malo polaznika. Školstvo je neusklađeno s potrebama tržišta rada i tu nastaje problem, poručila je Duška Magaš iz tvrtke koja trenutno zapošljava preko 500 osoba.  

Radnu snagu teško pronalazi i Petar Surić, vlasnik restorana „Perin dvor" u Ninu. Njega je potraga za djelatnicima odvela i u Zagreb, Osijek te Knin. 

- Pronalazak radnika postao je skoro znanstvena fantastika. Dosta ih je otišlo van trbuhom za kruhom, država je u rasulu i pogodila ju je ekonomska migracija, poručio je Surić.

Trenutno traži 6 djelatnika - kuhare, pomoćne kuhare te konobare. A što im nudi?

- Ljudske uvjete - radno vrijeme od 9 sati, besplatan smještaj i hranu te iznadprosječne hrvatske plaće. Primjerice, kuharima nudim plaću od 1500 do 2000 eura. Imao sam i negativna iskustva poput lažnog predstavljanja. Dvojica su mi se predstavili kao kuhari, a nisu znali uzeti tavu u ruku. Kuhara ima dovoljno ali ne žele raditi jer žive pod ovrhom zaštićenog računa, a sve to utječe na negativnu radnu atmosferu, klimu i sve više rada na crno, ispričao nam je razočarani poslodavac koji zbog svega nevedenog razmišlja čak i o smanjenju svog ugostiteljskog objekta. 

Nije optimistična ni Maja, turistička tehničarka koja nakon 11 godina sezonskog zaposlenja traži stalni posao.

- Računi dolaze i u 12. mjesecu, od tri mjeseca rada preko sezone nemam ništa. To je posao za mlade koji nemaju toliko obaveza. U proteklih šest mjeseci poslala sam oko 50 molbi za različite poslove, a dobila svega jedan povratni odgovor. Želim ostati ovdje, no nažalost počela sam razmišljati o odlasku u Austriju ili Njemačku, rekla nam je Maja. 

Ipak zadarska burza rada bilježi pozitivan trend u zapošljavanju. Brojke o povećanom broju zaposlenih na otvorenju sajma iznijela je Sandra Vukić, ravnateljica zadarske podružnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

- Cilj sajma je na jednom mjestu okupiti sve čimbenike na tržištu rada kako bi se omogućila bolja usklađenost ponude i poboljšala komunikacija između poslodavaca i tražitelja zaposlenja. Ukupan broj zaposlenih u Zadarskoj županiji i u kriznim godinama se zadržao iznad državnog prosjeka, zahvaljujući sezonskim zaposlenjima, poručila je Vukić. 

Na otvorenju je bio i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar koji je naglasio kako je država u svrhu poticanja zapošljavanja izdvojila 1,5 milijardi kuna za provedbu novog paketa mjera aktivne politike zapošljavanja pod nazivom „Od mjere do karijere". Vladine mjere zapošljavanja od početka 2017. godine u Zadarskoj županiji iskoristilo je preko tisuću osoba.