ZADAR - Da je pravosuđe sporo pokazuju i kadrovska procedura koju provodi Državno sudbeno vijeće (DSV).

Nakon više od pola godina od prijave, zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol pozvana je u Državno sudbeno vijeće na pisano testiranje za mjesto suca Županijskog suda u Zadru. On mora proći pisanu provjeru jer do sada nije bio sudac, pojasnili su u sjedištu sudbene vlasti. Na natječaj za dva mjesta suca u Kaznenom i Građanskom odjelu Županijskog suda u Zadru, objavljenog u rujnu prošle godine, stiglo je 15 prijava. Kako se radi o sucima, koji su uglavnom suci Općinskog suda s njima će se uz formalne uvjete obaviti pojedinačni razgovori koju ulaze u ukupan broj bodova za konačan izbor.

Do promjene je došlo na Trgovačkom sudu u Zadru na koji se vratio
sudac Tomislav Jurlina. Informaciju je potvrdila predsjednice tog suda Ardene Bajlo, koja dodaje kako je od 1. travnja 2017. godine prestao njegov privremeni raspored na Visokom trgovačkom sudu. Trajalo je to dvije godine.
Naime, odlukom Državnog sudbenog vijeća, sudac Tomislav Jurlina od 1. lipnja 2015. godine bio je sudac Visokog trgovačkog suda u Zagreb.
Do tada je sudac Jurlina na zadarskom sudu radio osam godina i bio je glasnogovornik Trgovačkog suda u Zadru. Povratkom u Zadar, Jurlina je imenovan članom Županijskog izbornog povjerenstva.