Zadarska županija danas je proslavila svoj dan na svečanoj skupštini u Arsenalu koju je pod deseti put vodio župan na odlasku Stipe Zrilić.

Kao izaslanik Predsjednice RH, na skupštini je bio potpredsjednika Sabora Željko Rainer dok je u ime premijera Andreja Plenkovića govorio gradonačelnik Božidar Kalmeta. On je ustvrdio kako Zrilić i on odlaze ali da će se kontinuitet njihova djela i upravljanja nastaviti.- Kada bi sve to stavili na jednu ledinu nastala bi nova županija i novi grad, slikovit je bio Kalmeta, ustvrdivši kako je po rezultatima Zadarska županija najbolja u Hrvatskoj. Kao izaslanik premijera, Kalmeta je podsjetio kako je Plenković dva puta bio u Zadru ali da se rješavaju projekti koji su posljednje četiri, pet godina bili blokirani kao što je Centar Mocire.
Poduži govor održao je  Rainer,  kazavši među ostalim kako se više ne mora za sve ići u Zagreb, jer u Županiji sve postoji. - Uz to imate more i sunce i lijep okoliš, poručio je potpredsjednik Sabora. 

Župan Zrilić temeljito je upoznao skup sa svim što se radi u Zadarskoj županiji.-  Moj početak u vođenju Županije poklopio se s početkom krize, a odlazim kada je ona završena i vidi se oporavak. Županiju ostavljam bez dugova i s razvojnim ritmom kojeg smo uhvatili. Radio sam po najvišim profesionalnim i etičkim načelima i nisam popustio onima čiji su vlastiti interesi iznad općih, osvrnuo se Stipe Zrilić nakon 10 godina koliko je bio župan

Danas je i zadnji dan saziva skupštine Zadarske županije koja je nagradila nagradom za životno djelo Tomislava Marijana Bilosnića, dok su godišnje nagrade pripale zlatnim olimpijcima Šimi Fanteli i Igoru Mareniću i njihovom treneru Edi Fanteli, atletičaru Stipi Žuniću, Zračnoj luci Zadar, udruzi za tehničku kulturu Faust Vrančić iz Obrovca te supružnicima Tanji i Igoru Blaslov.   

Nagrade u ime Šime i Igora, koji su na regati u Barceloni, preuzeo je Edo Fantela. S dodjele je izostao i Stipe Žunić, ali nikoga nije ovlastio da preuzme javno priznanje Zadarske županije.