U subotu 22. travnja na Obali kneza Branimira u organizaciji Čistoće d.o.o. održat će se šesti po redu „Dan Čistoće".

To je manifestacija koja se od 2012. god. organizira jednom godišnje s ciljem upoznavanja javnosti s pravilnim odvajanjem otpada.

Tim će povodom u vremenu od 9,00 do 12, 00 sati biti postavljeno mobilno reciklažno dvorište. To je pokretna jedinica koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva, uključujući i opasni otpad (lijekovi, baterije, ulja i sl.). Svim zainteresiranim građanima na taj će se način predstaviti mogućnost odvojenog prikupljanja različitih vrsta korisnog otpada u blizini njihovih domova.

Na info pultu koji će biti postavljen, od djelatnika Čistoće svi će posjetitelji moći dobiti potrebne informacije o pravilnom postupanju s otpadom i mogućnostima vlastitog doprinosa u zaštiti okoliša. Uz to, dobit će odgovarajuće edukativne materijale, namjenske vrećice za polimere i papir te odgovore vezane za djelatnost Društva i usluge koje pružamo.

Djeca će o ispravom postupanju s otpadom moći saznati iz bojanke, kao i slikovnice „Praktični savjeti Eko Mace", a ujedno će moći „nahraniti" popularne žabice Papirka, Petka Metka i Staklenka.

Nek vas vode boje, navratite, očekujemo Vas!, poručuju iz Čistoće.