ZADAR- Od jednog našeg čitatelja, savjesnog građanina Zadra dobili smo foto - kritiku prostora u blizini Croatia osigurane stanice za tehnički pregled (sređene ovih dana) te trgovačkog centra Interspar.

U pisanom dijelu navodi se:

"Taj dio grada se nalazi na neposrednom ulazu u Zadar, i umjesto da služi kao "ogledalo grada", to je postalo ruglo grada.
Ne ulazeći u vlasničku strukturu zemljišta, je li vlasnik Interspar ili Grad Zadar, to je u ovom slučaju nebitno. Bitno je jedino to što se na ovom prostoru godinama održava nedjeljni sajam svega i svačega, a nakon toga ostaju gomile smeća, koje nitko ne odnosi i neregistrirana vozila, da "čuvaju" mjesto za sljedeću nedjelju.
Osobnog sam mišljenja da takvoj vrsti "trgovine" nije mjesto na samom ulazu u turistički grad kakav je Zadar.

U ostale dane, osim nedjelje, na tom prostoru možete naići na ovakve prizore kao na slikama.
Dakle, tko je odgovoran za hrpe smeća, rupe na cesti, parkirana vozila bez registracije, itd., Interspar, komunalni redari, prometni redari ili netko četvrti, građane nije briga. Nas zanima samo to da se ovaj dio grada napokon počne tretirati kao normalan i primjeren ulaz u jedan uljuđeni turistički grad, koji je nositelj titule za najbolje turističko odredište 2016. (European best destination 2016.).