Na stranici Ministarstva zaštite okoliša objavljeno je kako je danas ministar Neven Dobrović održao je radni sastanak s novoizabranom ravnateljicom Nacionalnog parka Paklenica Natalijom Andačić.

NP Paklenica je od 12. travnja bio bez ravnatelja budući da je dosadašnjem ravnatelju Zlatku Marasoviću istekao mandat. On je NP Paklenica vodio pet godina tijekom kojih je u Parku ostvareno više EU projekata, među kojima i Posjetiteljski centar u velebitskim bunkerima.
- Velika mi je čast i zadovoljstvo obnašati dužnost ravnateljice NP Paklenica, svjesna sam velike odgovornosti i nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je dano, izjavila je Natalija Andačić, nova ravnateljica Paklenice. Ona je po struci diplomirani geograf.

- S obzirom na iznimnu potporu radnika koji su bezrezervno podržali vašu kandidaturu, uvjeren sam da ćete uvelike doprinijeti kvaliteti upravljanja Nacionalnim parkom te primicati pozitivnu organizacijsku kulturu u Vašem suradničkom timu, kazao je ministar Dobrović.

Odluku o izboru čelne osobe NP Paklenica, po natječaju donijelo je Povjerenstvo resornog ministarstva a potpisao je ministar.

Upravno vijeće NP Paklenica mora potpisati ugovor s novoizabranom ravnateljicom.