Miljenko Marić kandidat je Udruge "Solidarnost" Zadar i SHZ-a za gradonačelnika grada Zadra na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju.

- Kao pravni savjetnik Udruge "Solidarnost" Zadar uključen je od samog početka u rješavanje predmeta Dalmatinske banke. Predložio je Vladi RH da se INI vrati cjelokupni udjel koji u njoj ima MOL tako da se MOL-ov udjel zamijeni za osnivačke dionice Dalmatinske banke, sada OTP banka, a koja osnivačima duguje za naknadu štete oko 2 milijarde eura te gdje bi osnivači postali dioničari INE, kao i da se usvoji „lex Dalmatinska banka". Također, uključen je pružanju pravna pomoći oštećenima u pretvorbi za obeštećenjem gdje je zajedno s Udrugom „Solidarnost" Zadar pokrenuto da Fond za privatizaciju, sada CERP, treba platiti otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi, čiji je vlasnik bio Fond i koji je prodavao te dionice jer je isti odgovoran što su ta sva poduzeća otišla u stečaj i likvidaciju, poručuju iz Udruge Solidarnost i SHZ-a. 

Marić je i na lokalnim izborima 2012. godine bio kandidat SHZ-a za gradonačelničko mjesto. Za predsjednika zadarske podružnice imenovan je u listopadu prošle godine.