Na ovom sudu vodi se postupak protiv mene u istoj stvari pa bi iskoristio zakonsku blagodat i neću svjedočiti, rekao je Božidar Kalmeta u srijedu na Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju bivšim čelnicima HAC-a koje Uskok tereti se da su od kraja 2005. do sredine 2009. na traženje tadašnjeg premijera Ive Sanadera i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića sklapali poslove po višim cijenama s Fimi medijom znajući da na taj način pribavlja novac za HDZ, javlja 24 sata.

Kalmetu se kao bivšeg HDZ-ova ministra prometa tereti da je zmeđu 2007. i 2008. zlorabio položaj kada je s marketinškom agencijom Fimi media dogovorio produkciju filma "Prometna renesansa Hrvatske". Film je trebao biti realiziran bez javne nabave, a prema optužinici uopće nije bilo potrebe da taj film Ministarstvo naruči i plati. Fimi media je nakon dogovora s Kalmetom za produkciju filma 21. travnja 2008. Ministarstvu ispostavila račun od 612.159 kuna. Ovaj postupak spojen je s "Remorkerom" u kojem Kalmeta optužen da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

U potupku protiv bivših čelnika HAC-a Marija Crnjaka i Jurice Prskala te bivšeg predsjednika uprave Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) Zlatka Korpara nisu htjeli svjedočiti ni Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a, ni Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije. I oni su se pozvali na zakonsku blagodat jer im traje suđenje u Fimi mediji. Tijekom suđenja čelnicima HAC-a Josip Sapunar priznao je krivnju te je osuđen na dvije i pol godine zatvora, od čega je 15 mjeseci morao odslužiti u zatvoru, te na povrat 7,8 milijuna kuna.