Arbanasi će dobiti prvo dječje igralište! Radove u Uvali Bregdetti po projektu tvrtke Rene izvodi gradski koncesionar Stipčević.

Točan iznos cijene izvedenih radova znat će se po završetku istih, odgovorili su na naš upit iz gradske uprave.  Iako je riječ o zahvatu na otvorenom prostoru, iz Odjela za komunalne djelatnosti poručili su kako, sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama, za ove radove nije bila potrebna građevinska dozvola. Igralište će biti otvoreno početkom svibnja, a kao što je vidljivo na fotografijama djeca su tamo već pronašla novo mjesto za svoju igru.

Novo igralište gradi se i u Ričinama uz prilaz iz Ulice Jurja Šišgorića. Za višenamjensko, rukometno i košarkaško igralište, Grad je proveo javnu nabavu. Posao u vrijednosti od 400 tisuća kuna dobila je tvrtka TIN iz Nadina. Radovi uključuju i asfaltiranje 1005 metara četvornih podloge, postavljanje 4 rasvjetna stupa te postavljanje zaštitne mreže. Projekt je izradila tvrtka Atrij d.o.o. koja ujedno i obavlja nadzor radova, a predviđeni rok završetka je početak lipnja.