Moderna demokratska stranka (MODES) predstavila je danas kandidate za gradonačelnika i dogradonačelnika Biograda. 

Kandidat za gradonačelnika Ante Fuzul 17 godina radi na mjestu višeg inspektora za zaštitu potrošača i sigurnost proizvoda. Diplomirani inženjer građevine i danas student zadarskog Odjela za ekonomiju Manolo Jure Birkić kanidat je za njegovog zamjenika. 

- Dugi niz godina sam u poduzetničkim vodama, nisam bio aktivan u političkim, ali jesam u društvenim. Kroz projekt kojem je cilj unapređenje poduzetničke okoline stupimo smo u kontakt i vidjeli da imamo iste poglede za budućnost Biograda, poručio je Birkić. 

Kao gorući problem grada Fuzul i Birkić istaknuli su neadekvatno provođenje Urbanističkog plana uređenja (UPU). 

- 450 građana je stavilo prigovor na ovakav UPU. Grad nije ni izveo javnu raspravu kako treba. UPU ćemo izmijeniti prema potrebama građana, a ne pojedinaca, što je dosad bio slučaj, rekao je Fuzul. 

Izmjena založnog prava na nekretnine građana, smanjenje prireza, prilagođavanje koeficijenta uslijed uvođenja poreza na nekretnine, smanjenje cijene vrtića, subvencioniranje udžbenika, obnova školskog igrališta, božićnice za umirovljenike te sustav pomoći za starije - osnovne su smjernice njihovog programa.

- Čeka nas veliki posao, svjesni smo problema u kojima se Grad nalazi. Potrebno ga je dotjerati kako bi dobio stari kraljevski sjaj. To će biti naš posao četiri godine, poručio je Fuzul.