Predizborna kampanja na lokalnoj razini uključuje učestalo naglašavanje pripadnosti gradu predstavljenih kandidata. Onima koji pak nisu rodom iz mjesta u kojem su kandidirani za čelna mjesta, često se osporava ta činjenica. Uzmimo za primjer Sabinu Glasovac, kandidatkinju SDP-a za gradonačelnicu Zadra, za koju se u više navrata naglašavalo da je rodom iz Našica. 

- Ponukani svakodnevnim prepucavanjima zaraćenih strana želimo smiriti strasti i javnim uvidom dati do znanja tko su najveći Zadrani kandidirani na predstojećim lokalnim izborima, poručuje Enio Meštrović, kandidat za gradonačelnika nezavisne liste. 

On je na sebi svojstven način odlučio stati na kraj tim predizbornim "prepucavanjima" i donijeti odgovor na pitanje "tko je veći Zadranin"

- Uvidom u realnu sliku na terenu, stručna komisija je došla do slijedećih rezultata: Ivo Petrić - 203 cm, Marko Žorž - 198 cm, Enio Meštrović - 196 cm. U vjeri da smo ovom izmjerom riješili ovu mučnu predizbornu temu sve vas ljubimo,  uz fotografiju javlja Meštrović.