ZADAR – Prva uskrsna marenda danas je održana u prigodno ozelenjelom središtu Pakoštana.
Promjenjivo proljetno vrijeme išlo JE na ruku TZ Pakoštane u kojoj direktorica Danijela Vulin ne posustaje u organizaciji novih događanja s obilježjem sunca. Marenda u Pakoštanima bila je vrlo originalna. Ambijent prirodnog prenesen je u sam centar mjesta. Ugođaj i sadržaj privlačnI bili kako za domaće tako i za goste.
Za marendu je ponuđena fritaja od jaja i šparoga, salata od žutenice. Na stolu je bilo uskrsne pogače, sira, vina…
Svećenik je blagoslovio hranu i sve prisutne. Djecu su se veselila domaćim životinjama koje su stigle na trg. Malo veći pokazali su umijeće ukrašavanja jaja. A da sve bude u duhu tradicije, nakon dobrog jela pala je i dalmatinska pisma. Marenda je trajala do samog ručka.
Sudionici ističu kako je na marendi bio velik broj turista kojima se jako svidio blagdanski doživljaj u Pakoštanima na Uskrsni ponedjeljak.