ZADAR- U velikom požaru borove šume koji je izbio lani, početkom kolovoza je između Biograda i Pakoštana, izgorjela je velika šumska površina, koja je nestala na veliki petak.

Opožareni borovi, čija je starost gotovo stoljeće, srušena su, debla su pilana i sada je gotovo ogoljena opožarena površina. Umjesto crne šume, ostalo je zgarište s ostacima drveća koja su, uz pomoć stroja, prošlog petka jedno za drugim padala.

Borova šuma, tog je 3. kolovoza poslijepodne, gorjela više od četiri sata koliko je trebalo svim raspoloživim snagama da je požar stave pod kontrolu. Jadranska magistrala je zbog tog požara bila zatvorena jer je vatra u nekoliko navrata prolazila preko ceste. Bio je to najveći požar prošle sezone. Što ga je prouzročilo i koliki su razmjeri šteta, javnost nije doznala. Ostala je opustošena površina u dužini od jednog kilometra uz Jadransku magistralu. Po izlasku iz Crvene luke i budućeg Zabavnog centra, posjetitelji će umjesto pogleda na zelenu šumu, vidjeti pustopoljinu koja će se još čistiti.