ZADAR- Zadarski list danas je objavio kako će kandidati za zamjenika gradonačelnika biti gradska vijećnica Iva Dunatov i  pročelnik Darko Kasap (koji je to već bio u mandatu Zvonimira Vrančića), dok bi mjesto predsjednika Gradskog vijeća pripalo Draženu Grguroviću, jednom od dosadašnjih potpredsjednika i bivšem dogradonačelniku.

Takva objava izazvala je čuđenje i kod samih HDZ-ovaca, članova Gradskog odbora. Predsjednik GO HDZ-a, Joso Nekić kazao nam je kako sjednica HDZ-a na koju se pozivaju, nikad nije održana.

- Gradski odbor HDZ-a uvijek donosi odluku o kandidatima za gradonačelnika, zamjenike kao i onima koji će biti na listi za Gradsko vijeće. Do sad smo uvijek ponašali se odgovorno i donosili dobre odluke, što se potvrdilo i u praksi. Liste su bile pobjedničke, na izborima su zadobivale povjerenje građana kao što će biti i ovaj put, kazao je predsjednik GO HDZ-a, dodajući kako se već pokazalo da im je odluka o kandidatu za gradonačelnika „pun pogodak".
Jedino što je zadarski HDZ odlučio da u odnosu na prethodne izbore, mjesta dogradonačelnika i dožupana neće davati koalicijskim partnerima. A tko će to biti, u HDZ-u još nisu podvukli crtu, kao ni sastavili listu, što moraju uraditi, najavio je Nekić, najkasnije do kraja ovog mjeseca.