ZADAR - Hotel Kolovare otvoren  davne 1974. godine kao gradski hotel,  osvježava interijer s potpisom hrvatskog dizajna i proizvodnje.

Nakon lanjske obnove određenog broja soba i apartmana po projektu dizajnerskog Studija 92 iz Labina, ove je godine obnovljeno 36 soba i šest apartmana. Redizajnirano je i hotelsko predvorje, prvi dodir gosta s interijerom i standardom hotelske kuće: novi namještaj, rasvjeta, boja šanka i recepcije. Sve to se uklopilo uz bakrorez, najljepši i prepoznatljiv dio Hotela Kolovare, kako je to komentirala Zadranka Sandra Babac, turistička vodičkinja kojoj se sviđa retro stil novog namještaja recepcije hotela.

Sav namještaj, kojim su opremljene sobe kao i hotelski lobi djelo je hrvatskih dizajnera i proizvođača namještaja, etabliranog i na svjetskom tržištu. -  Kupljen je kod tvrtke Prostoria, s ponosom nam direktori hotela i vlasnik Milan Miletić pokazuju sve mogućnosti novog namještaja. Osobito u sobama s pogledom na more, koje su postale ne samo mjesto za prespavati već i za boraviti. U planu je i prekrivanje terasa s umjetnom travom da bi ugođaj bio potpun. Nova oprema stiže i u kongresnu dvoranu hotela, najavljuju domaćini hotela Kolovare, koji je, podsjeća tehnički direktor Leo Pavić, među prvima u Hrvatskoj uveo i sustav tzv. pametnih soba. Bilo je davne 1998. godine.

Od tada je u hotela bilo više faza obnova. U posljednju se ulaže 15 milijuna kuna. Po svemu sudeći jedina poznata i najveća investicija u hotelski smještaj za predstojeću turističku sezonu. Hotel Kolovare je otvoren cijele godine, a radovi na preuređenju odvijali su se u tiho i diskretno s domaćim majstorima koji gostima nisu smetali. Ali će itekako primijetiti preobrazbu hotela koji je, moramo i mi registrirati, nakon tolikih godina dobio oznaku i na samom ulazu.