Sabina Glasovac, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Zadra i zastupnica u Saboru RH, posjetila je Udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja "Cukrići" te se upoznala s radom Udruge i preprekama s kojima se susreću.

Udruga Cukrići djeluje dvije godine i okuplja oko 70 članova, od čega je 30-ero djece oboljele od dijabetesa. Cilj Udruge je pružanje psihofizičke pomoći djeci i roditeljima suočenima s dijabetesom.Pored toga, provode razne programe edukacije, posebno u vrtićima i školama, kako bi osvijestili o važnosti zdrave prehrane u borbi protiv dijabetesa. "Gradska vlast može itekako pomoći u ovakvoj edukaciji. Uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole najmlađi bi učili o zdravoj prehrani i načinu života", poruka je Sabine Glasovac.

No, to nije sve što Grad može učiniti. Cukrići trenutno dijele prostor s još dvije udruge, što nije adekvatna opcija. Problem dodjele prostora udrugama i način na koji se dodjeljuju, nešto je s čime se u Zadru treba ozbiljno pozabaviti. "Hitno nam je potreban popis svih gradskih prostora i revidiranje kategorije prioriteta kod dodjele prostora. Gradska uprava mora biti svjesna potreba svojih građana, biti im na usluzi,smanjiti papirologiju i udrugama poput ove omogućiti kvalitetan prostor za rad", zaključila je Glasovac.