Proljetno subotnje jutro na Poluotoku obilježilo je niz događanja.

Narodni trg zauzele su akcije političkih stranaka. Žene SDP-a Zadar prodavale su tulipane, omiljen cvijet Ane Rukavine, i time prikupljale sredstva za daljnji razvoj Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica. Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski Zadar i Žene Plovanije organizirale su Uskrsnu akciju u sklopu koje su izradile i prodavale rukotvorine. Prikupljena sredstva idu za pomoć jednoj obitelji s Plovanije. Povodom Svjetskog dana zdravlja, gradski HSLS je na Narodnom trgu proveo akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi.

Na Forumu su se okupili Zadrani koji su odazvali pozivu Grada i na špicu došli biciklom. Događanje je organizirao gradski Upravni odjel za EU fondove u sklopu projekta „CitiZEN - Održiva mobilnost za građane Europe", a ideja je nastala na prvom ZadarYouth#challengu. Radionice za djecu, promocija električnih bicikala te "Pimp my bike" bile su samo dio današnje aktivnosti kojoj je cilj promicanje održive mobilnosti u gradovima. 

Na Forumu se jutros odigrala i jedna velika zajednička igra djece, vrtića, odgojitelja, roditelja, baka i djedova. Dan igre organiziralo je Društvo "Naša djeca" Zadar u suradnji sa Udrugom odgajatelja predškolske djece "Maraške" i Volonterskim centrom Zadar. Cilj - naglasiti važnost dječjeg prava u obitelji, na sudjelovanje u igri, inkluziju, edukaciju te socijalnu uključenost. 

U điru je bio i naš fotograf Adam Vidas - pogledajte što je sve zabilježio!